Nieuwe boeken in 2019
Op 1 april verschijnt Jij hebt de sleutel - humane jeugdhulp zonder separeren van Tilly van Uffelen en Peter Dijkshoorn. In februari verscheen Ga toch weg van Arno Prinsen.

   

Nieuwe boeken in 2018
BreinDok maakte een vliegende doorstart in 2018 met vijfnieuwe boeken, waarvan vier met hersenletsel te maken hebben. Wil je op de hoogte gehouden worden, mail dan naar info@zadoks.nl met als onderwerp 'nieuwsberichten BreinDok'.

  • Merel van Zoelen en Wouter de Boer schreven Hoofdstuk opgelost, een zeer toegankelijk, praktisch boek voor begeleiders en behandelaars over oplossingsgericht werken met mensen met hersenletsel.
  • Elise van der Giessen en Hetty Verzaal schreven Samen werkt het beter, over oplossingsgericht werken in de gehandicaptenzorg (vooral mensen met een verstandelijke beperking). Een handboek voor begeleiders en gedragsdeskundigen in de zorg, met zowel therorie als praktijkvoorbeelden als praktische handreikingen. Ook zeer geschikt voor gebruik in opleidingen.
  • Marleen van der Wees ontwikkelde het concept SpeelsBrein, na het winnen van de Hersenbokaal van de Hersenstichting in 2015, wat uitmondde in het boek SpeelsBrein dat wij mochten uitgeven. Over spelenderwijs aandacht aan de neurocognitieve ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar met kwetsbare hersenen.
  • Arno Prinsen werkt aan een vervolg op zijn succesvolle boek 'Heb ik een probleem dan?' waarin hij handvatten geeft voor het omgaan met beperkt ziekte-inzicht bij mensen met hersenletsel. 
  • Rianne Brinkman werkt aan een werkboek voor afasietherapeuten over afasie en identiteit: hoe kun je met groepen mensen met afasie werken aan identiteitsontwikkeling? Naast een onderbouwing bevat het boek veel direct toepasbare werkvormen.

        
 

Young Masters of Peace - How to be a Nelson 
In 2017 verscheen het boek Young Masters of Peace - How to be a Nelson. Bijzondere verhalen van zeven jonge Afrikanen en één Nederlandse, opgetekend tijdens de Master Peace Walk 2017 in Maasailand, Kenia, door Tilly van Uffelen en Judith Zadoks, met foto's van Annemiek van der Kuil. Alle betrokkenen hebben belangeloos meegewerkt. De opbrengt komt ten goede aan MasterPeace.
Klik hier voor informatie over het boek, een preview of voor direct bestellen. Bestellen kan ook met een mail naar info@zadoks.nl met aantal en adresgegevens.

Onderstaande publicaties zijn uitgebracht onder de naam Zadoks uitgeverij.

Dag ma!
Een prachtig kleinoud, geschreven door Ankie van Hezewijk, over het dementieproces van haar moeder Joop. De aquarels in het boekje zijn door haar moeder gemaakt. Ankie van Hezewijk over het boek:
"Mijn moeder leed de laatste drie jaar van haar leven aan een vorm van dementie, waardoor zij niet meer in staat was contact te maken met haar omgeving. De gesproken taal en ook de mogelijkheid om op een andere manier te communiceren, viel weg. Alsof ze opgesloten zat in zichzelf. Het maakte haar erg ongelukkig, denk ik. Dit knaagde aan mij. Mijn moeder was altijd in mijn gedachten. Als een steen op mijn maag. Nu zij op achtentachtigjarige leeftijd is overleden, voel ik gemis, maar ook ruimte. Het is goed zo. Langzamerhand komt gelukkig ook mijn ‘oude’ moeder, van voor de dementie, weer terug in mijn herinneringen.
Dit boekje gaat over hoe ik de laatste jaren van het leven van mijn moeder ervaren heb. Het gaat over lijden, onmacht, schuldgevoel, verdriet en over gemis. Maar ook over liefde en respect."

Lees hier de recensie op dementie.nl. Bestellen kan hier of via de boekhandel.

Teamondernemerschap: van TOB naar TOP teams
Dit boek van Ineke Khalil verscheen in november 2013. Weer een bijzonder boek waarin Ineke haar gedachtengoed inzake zelfsturende teams uiteenzet. Klik hier voor meer informatie of download de flyer. 

De muzen aan het woord
In maart presenteerden auteurs Mirjam Dirkx en Annemijn Birnie hun boek 'De muzen aan het woord' gepresenteerd in KUUB in Utrecht. Een prachtig vormgegeven boek voor iedere coach, trainer, therapeut of adviseur die affiniteit heeft met beeldende kunst of muziek. Het boek is verkrijgbaar via de reguliere (internet)boekhandel en in onze webshop. Klik hier om het boek in te kijken.


 

Word je bewust - 81 oefeningen voor reflectief schrijven
In 2012 verscheen dit toegankelijke, inspirerende boekje. Voor iedereen die zich wil laten verrassen door zichzelf, via een elfje, sprintje, haiku, gedachtenwolk of woordgedicht. Geschreven door schrijfcoach Sarine Zijderveld (www.papierenspiegel.nl) en smaakvol vormgegeven door Jojanneke Kronenburg (www.jo-online.nl). Je kunt het bestellen in de winkel. Zie ook www.wordjebewust.nl.

  Klik hier voor een impressie van het boek.

Ongekende publiciteit voor Sinterklaas Verpakt!
De publiciteit voor Sinterklaas Verpakt en de overdracht van de verzameling aan de afdeling Bijzondere Collecties van de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam is ongekend. Artikelen in magazine SINT, het Parool, Wegener kranten. Interviews op radio (Met het oog op morgen, Wereldomroep, KRO radio 4, Radio Apeldoorn) en op TV (NOS-journaal, Vandaag de dag, Hart van Nederland, RTV Noord-Holland).
Klik hier omhet interview met de Wereldomroep te beluisteren en te lezen.
Klik hier om het fragment uit het NOS-journaal van 1 december te zien.

     

Artikel Yoke de Wilde in Tijdschrift voor Coaching maart 2011
Een prachtig artikel in het Tijdschrift voor Coaching over het gedachtengoed van Yoke de Wilde (www.smaragd-coaching.nl): Samen scheppen - over Spirit in je werk. Download het artikel hier.
"Op de bodem van ons onbewuste liggen onze verborgen wensen en verlangens als zaden bedekt door de dagelijkse hectiek van het leven. Hoe kun je deze zaden laten ontkiemen en vorm geven aan deze wensen? Yoke de Wilde leidt je aan de hand van de Cyclus van Verandering, gebaseerd op de vier seizoenen, naar je verborgen wensen en daagt je uit te bloeien." 

Nu verkrijgbaar: herdruk Hooi op je vork en Routekaart
Net verschenen is de herdruk van het boek Methodisch ondersteunen van mensen met hersenletsel. Greep op je leven met Hooi op je vork. De prijs is omlaag gegaan van 34,50 naar 29,95 (zonder dvd). De dvd die voorheen bij het boek zat is nu los verkrijgbaar en bevat naast de vier bestaande ook twee nieuwe portretten.
Ook is er een Routekaart Hooi op je vork verschenen. Een handig hulpmiddel voor begeleiders die in de praktijk met Hooi opje vork werken en overzicht willen houden.
Kijk in de webwinkel voor meer informatie en bestellen van beide producten.

    

Workshops Spirit in je werk
Auteur van het boek Spirit in je werk Yoke de Wilde biedt workshops en een studiecyclus aan over natuurwijsheid als instrument in coaching.
Workshops Natuur & Inspiratie. Data: 25 en 26 augustus 2011. Locatie: Learning Lane, de Baak, Driebergen. Toegankelijk voor deelnemers aan de Learning Lane.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.smaragd-coaching.nl of mail info@smaragd-coaching.nl.

Sinterklaas verpakt in Volkskrant en andere media
Op 19 november stond in de Boekenbijlage van de Volkskrant een uitbreide recensie van het boek Sinterklaas verpakt. Link naar het artikel. Ook Trouw heeft inmiddels melding gemaakt van het boek, net als diverse regionale dagbladen van Wegener en het tijdschrift Esta. Link naar artikelen.

Nu verkrijgbaar: Sinterklaas verpakt

Om blij van te worden; een boek over 50 jaar Sinterklaaspapier, gebaseerd op de collectie van Jan Carel Zadoks. Sint rklaaspapier laat prachtig de ontwikkeling van de Sinterklaascultuur zien, met een knipoog naar ontwikkelingen in de maatschappij. De tijdsgeest is bijvoorbeeld te zien aan de raketten ten tijde van de maanlanding, Indiase motieven en milieubewust bruin pakpapier in de zeventiger jaren, en witte pieten en sportschoenenmode van de tachtiger jaren. Een lust voor het oog door de vormgeving van het Bos en een feest van herkenning voor iedere sinterklaasvierder.
Nu verkrijgbaar in de reguliere boekhandel of via www.zadoks.nl/uitgeverij/shopitems.
Download hier een voorproefje van het boek.